3m

Loctite

 

Tanúsítvány
SSL Certificate

      

Fizetési megoldás

Kézvédelem
A védőkesztyűket három kategóriába sorolják attól függően, hogy milyen típusba tartoznak, illetve milyen kockázat vagy veszély ellen nyújtanak védelmet:


1. KATEGÓRIA – A minimális kockázatú helyzetekben használt kesztyűk.
Ebbe a kategóriába tartoznak például a háztartásban használt kesztyűk, amelyek a mosópor, a tisztítószerek és takarítószerek ellen védenek, valamint a forró tárgyak, illetve a +50 °C-nál nem magasabb hőmérséklet ellen óvnak. Ebbe a kategóriába tartoznak még a könnyebb fizikai munkákhoz (például kertészkedéshez),
illetve az alacsony sérülési kockázatot jelentő feladatokhoz használható kesztyűk is.

2. KATEGÓRIA – Sem az 1., sem a 3. kategóriába nem tartozó összes kesztyűfajta.Ebbe a kategóriába esnek azok a kesztyűk, amelyeknél használatukkor a kockázatok nem minimálisak, de nem is összetettek. Az ide sorolt kesztyűkkel szembeni követelmény, hogy átessenek akkreditált intézet bevizsgálásán, és elismert testület tanúsítsa adott típusba tartozásukat. Ezeken a kesztyűkön kötelezően szerepelnie kell ábrának, amely jelzi a kesztyű védőfunkcióját.
Ez a kategória általában olyan kesztyűket foglal magában, amelyek a mechanikai kockázatokkal szemben nyújtanak védelmet az EN 388 szabvány kitételei szerint.

3. KATEGÓRIA – Veszélyes környezetben használatos, illetve komoly sérülés jelentős kockázatával járó tevékenységekhez használt kesztyűk. Az ebbe a kategóriába tartozó kesztyűket olyankor használják, ha komoly vagy maradandó sérülés veszélye áll fenn, például veszélyes vegyi anyagok kezelésénél. Ezen kesztyűk csak akkor kaphatnak CE jelölést, ha átesnek akkreditált intézet bevizsgálásán, típustanúsítványt kapnak elismert testülettől, továbbá a termék vagy a gyártási folyamat átesik gyártási ellenőrzésen.

Webáruház készítés